От Боро до Бороугоден

27.08.2015

back-in_merged

Аз: Докъде можеш да стигнеш? Има ли някаква конкретна цел?

Б: Изобщо нямам амбиции професионално да се занимавам с музика. Никога не съм приемал това като постоянна работа. От 2013 г. насам не съм си правил кой знае какви музикални планове. Забелязвам, че когато най-малко се старая да ме харесват хората, то точно тогава ме харесват най-много. Нямам идея за бъдещи планове. Целта ми е по-скоро да ставам по-добър, отколкото да ставам по-популярен.

Аз: Какво мислиш за явлението Джорджано?

Б: Не ме учудва това. Сеирджии сме. Макар че не е само тук така. Навсякъде е така, така работи шоубизнесът. Но като цяло, човек, гледам да не мисля за него. Не ми пречи, не ми е и особено забавно. Малко е тъжно.

Аз: Къде мислиш, че се пропуква БГ музиката?

Б: Музикалният бизнес и индустрията в България са много монополизирани. Като цяло няколко по-стабилни компании. Когато имаш такъв монопол и когато тези хора ти казват какво да правиш, артистите реално нямат особена свобода. Аз пък много се кефя на един-двама от най-популярните български рапъри точно поради тази причина – защото са независими, само с по един мениджър и правят повече гледания от Пайнер. Аз примерно съм наясно, че с музиката, която правя, няма да имам тази огромна популярност и съм си ок с това.

Аз: Къде остават принципите и моралът в бизнеса?

Б: Не ми е мания да съм популярен. Това, което правим тук, е един вид възпитаване на аудиторията. Хората започват да ни слушат все повече и повече – и мене, и останалите от Студио 21. Феновете постепенно си нагаждат ухото. Преди всички слушахме Шамара, защото нямаше друго. Сега има разнообразие, което дава право на избор на аудиторията.

Аз: Напълно съм съгласен. Пазар се създава.

Б: Виждам че хората тук, в България, имат нужда да подкрепят. Отново започнаха да се продават дискове и да се купува музика. БГ музиката има нужда от подкрепа и хората все повече я дават.

Аз: Какво предстои за тебе?

Б: В най-близкото бъдеще ще правя два клипа. А за по-далечно бъдеще не се наемам да говоря. Всичко е твърде прясно покрай албума сега. Време е да се фокусирам малко и върху ученето.

Аз: Какво е за тебе да си под моста?

Б: Да си под моста е там, където другите ги е страх да бъдат. И да си над нещата, под нещата.

Аз: Какво ще пожелаеш на читателите на Podmosta.bg?

Б: Да не ги е страх от тъмното под моста!
Боро Първи е изпълнител, който заслужава място във вашия плейлист, а новият му соло албум е нещо, което липсваше на родния пазар. Тръгвам си от Студио 21 с нов диск и счупен часовник. И двете не ми се бяха случвали отдавна.

[btn link=“https://boreauofficial.bandcamp.com/“ target=““]Купете си дигитално копие на Бороугоден тук!
[/btn] [btn link=“http://silvermindrecords.com/index.php/product/cd-borougoden/“ target=““]И на материален носител тук![/btn]
[btn link=“https://play.spotify.com/album/7o06PlJe8qacyVadbXn8hj“ target=““]Слушайте албума и в Spotify![/btn]

 

 

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновОт Полина до Polina и много, много соул26.07.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаЗа по-добри градски пространства – интервю със създателите на ПОдЛЕЗНОLIFE