От Боро до Бороугоден

27.08.2015

back-in_merged

Аз: Докъде можеш да стигнеш? Има ли някаква конкретна цел?

Б: Изобщо нямам амбиции професионално да се занимавам с музика. Никога не съм приемал това като постоянна работа. От 2013 г. насам не съм си правил кой знае какви музикални планове. Забелязвам, че когато най-малко се старая да ме харесват хората, то точно тогава ме харесват най-много. Нямам идея за бъдещи планове. Целта ми е по-скоро да ставам по-добър, отколкото да ставам по-популярен.

Аз: Какво мислиш за явлението Джорджано?

Б: Не ме учудва това. Сеирджии сме. Макар че не е само тук така. Навсякъде е така, така работи шоубизнесът. Но като цяло, човек, гледам да не мисля за него. Не ми пречи, не ми е и особено забавно. Малко е тъжно.

Аз: Къде мислиш, че се пропуква БГ музиката?

Б: Музикалният бизнес и индустрията в България са много монополизирани. Като цяло няколко по-стабилни компании. Когато имаш такъв монопол и когато тези хора ти казват какво да правиш, артистите реално нямат особена свобода. Аз пък много се кефя на един-двама от най-популярните български рапъри точно поради тази причина – защото са независими, само с по един мениджър и правят повече гледания от Пайнер. Аз примерно съм наясно, че с музиката, която правя, няма да имам тази огромна популярност и съм си ок с това.

Аз: Къде остават принципите и моралът в бизнеса?

Б: Не ми е мания да съм популярен. Това, което правим тук, е един вид възпитаване на аудиторията. Хората започват да ни слушат все повече и повече – и мене, и останалите от Студио 21. Феновете постепенно си нагаждат ухото. Преди всички слушахме Шамара, защото нямаше друго. Сега има разнообразие, което дава право на избор на аудиторията.

Аз: Напълно съм съгласен. Пазар се създава.

Б: Виждам че хората тук, в България, имат нужда да подкрепят. Отново започнаха да се продават дискове и да се купува музика. БГ музиката има нужда от подкрепа и хората все повече я дават.

Аз: Какво предстои за тебе?

Б: В най-близкото бъдеще ще правя два клипа. А за по-далечно бъдеще не се наемам да говоря. Всичко е твърде прясно покрай албума сега. Време е да се фокусирам малко и върху ученето.

Аз: Какво е за тебе да си под моста?

Б: Да си под моста е там, където другите ги е страх да бъдат. И да си над нещата, под нещата.

Аз: Какво ще пожелаеш на читателите на Podmosta.bg?

Б: Да не ги е страх от тъмното под моста!
Боро Първи е изпълнител, който заслужава място във вашия плейлист, а новият му соло албум е нещо, което липсваше на родния пазар. Тръгвам си от Студио 21 с нов диск и счупен часовник. И двете не ми се бяха случвали отдавна.

[btn link=“https://boreauofficial.bandcamp.com/“ target=““]Купете си дигитално копие на Бороугоден тук!
[/btn] [btn link=“http://silvermindrecords.com/index.php/product/cd-borougoden/“ target=““]И на материален носител тук![/btn]
[btn link=“https://play.spotify.com/album/7o06PlJe8qacyVadbXn8hj“ target=““]Слушайте албума и в Spotify![/btn]

 

 

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратка история на музикалните стилове28.01.2018

Още от Под Моста

Под Моста„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни наукиLIFE