Urban Tapes: разговор с VICK

24.11.2016

maxresdefault

VICK е поредният страхотен изпълнител, който взе участие в Urban Tapes acoustic sessions. Тя е част от семейството на Homeovoxmusic, а през лятото излезе и дебютният ѝ сингъл – ‘Can’t handle’. Страхотна песен, която ни накара и да я потърсим за изпълнение в Urban Tapes.

 

Как започна да се занимаваш с музика?

Започнах да се занимавам с музика сериозно след парти в нас по случай 15-ия ми рожден ден. Просто затворих очи и изпях любимата си песен на глас пред приятели. На следващия ден те говориха с майка ми да ме навие да тръгна на уроци. Много се притеснявах, но след първия урок преподавателката ми предложи да стана вокал на варненска рок група, аз приех предизвикателството и така стартира всичко.

Кои са основните музиканти, изградили стила ти?

Аз се впечатлявам от артисти, които имат пряка комуникация със себе си и умеят да изразяват огромната си емоционалност. За мен такъв човек е великият Майкъл Джексън. Не мисля, че има някой, който да се занимава с музика и да не се е допрял по един или друг начин до  него. Слушайки го, си дадох сметка, че няма никакво значение вокално как изпълняваш дадена песен, а начинът, по който самата мелодия се свързва и какво говори за теб самия. Следователно и какво предаваш на хората около себе си чрез това.

В момента се вълнувам изцяло от нови изпълнители. Харесвам ужасно много Lorde, Halsey, за мен те двете имат доста общ стил, харесвам искреността им на сцената и интересните истории, които разказват за себе си. Ако някога имам възможност да изпея нещо с някого, то би било с една от тях .

Наскоро доста се зарибих да слушам Meg Myers. Това е поп-рок певица от Тексас. Намирам вдъхновение чрез нея и ме подтиква да пиша на теми, които не съм отваряла пред себе си.

Какво е да правиш музика в България?

Да правиш музика в България за мен е като огромно неоткрито златно съкровище, дълбоко заровено под земята. За мен България не е случайно място или поредната държава, за мен тази земя е с големи неоткрити възможности, пълна с хора  с огромни мечти и сърца и знам, че е нужно в момента всички да се опитаме да предаваме любов един на друг колкото се може повече и да работим с обща цел и кауза. Това е начинът, по който възприемам аз нещата. Искам да отворим сърцата си, да сме живи и да отпускаме заедно. Оттам нататък много ще кажат, че е трудно да правиш музика тук и не става, и не се получава. Мисля че е дошло време да градим културата си наново и няма нищо по-прекрасно от новото начало.

Има ли музикант, с който би искала да работиш?

Много бих искала да работя с Lorde или Sia, намирам стила им за много провокативен, доста интересен. Смятам, че искат да предадат нещо красиво на хората. Всеки един текст на Sia ми е любим, харесва ми колко емоционално изказва най-дълбоките си чувства и споделя на всички за това как е преминала през най-тежките периоди от живота си.

vick

Разкажи за първото си участие.

Първото ми участие премина под огромното притеснение. Бяхме в Grand Mall Varna, имаше супер много хора и просто не можех да си обясня как ще накарам краката си да спрат да треперят, не чувах никой, всеки ми говореше нещо, всички много се вълнуваха и ми гръмна главата. Дойде редът ми и една приятелка метна коженото си яке и каза „Давай, разбий ги”. Спаси ме от части това, че пеех любимата си песен, иначе просто щях да припадна.

Защо реши да вземеш участие в Urban Tapes?

След като записах първото си парче, “Can’t handle”, продуцирано от инди лейбъла Homeovoxmusic, начело с Георги Георгиев, който написа самата музика на песента и вдъхнови идеята ми за текст. След като прекрасната Рая Радичкова прие предизвикателството да засенеме клип по всичко това. Малко след това получих покана от Urban Tapes да взема участие в проекта им. Боян и Самуил искат да правят нещо ценно за хората тук, искат да покажат, че има много млади хора, които искат да творят и да създават музика на нашата земя.  Чрез тях двамата и целия им екип всичко това може да бъде видяно и чуто. Мисля, че имат уникален усет за нещата и местата, на които заснемат клиповете си. Харесва ми, че имат цел, кауза и смело следват идеите си!

Какво ти предстои?

Това, което предстои, е ново парче, по което работим заедно с Жоро (Homeovox). Решихме да бъде доста по-различно от предното като звучене, доста по-разчупено и свежо. Това е, което мога да издам за момента. Така или иначе с него е страхотно да се работи и идеите му винаги намират повод и начин да бъдат изразени.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновUrban Tapes: разговор с Лина-Никол15.01.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушатеМузика