Зак Снайдър се оттегля от режисирането на „Лигата на справедливостта“

23.05.2017

Зак Снайдър няма да довърши работата си по предстоящия филм, базиран върху комиксите DC Comics – „Лигата на справедливостта“. Режисьорът се оттегля от филма, заради семейна трагедия – самоубийството на неговата 20-годишна дъщеря  – Отъм Снайдър.

То се е случило през март, но режисьорът все пак се е опитал да довърши „Лигата на справедливостта“. Трагедията се е пазила в тайна до момента, в който Зак Снайдър не е решил да се оттегли от филма.

Зак Снайдър не е случайна фигура, избрана да режисира точно този филм. Работата му върху DC филми започва през 2009 година с филма „Пазителите“ и минава през филма за Супермен от 2013 година Човек от стомана, филмите Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Отряд самоубийци“, които излязоха през 2016 година. Съвсем скоро предстои по кината да тръгне още един DC филм, режисиран от него –  „Жената чудо“. Световната премиера на Лигата на справедливостта също е насрочена за тази година. Още два DC филма, режисирани от него – „Аквамен“ и „Светкавицата“, са насрочени да тръгнат по кината през съответно – 2018 и 2020 година.

На режисьорския стол на Зак Снайдър, за да довърши „Лигата на справедливостта“, ще седне Джос Уидън. Освен като автор на комикси, Уидън е познат като режисьор на един от най-емблематичните филми на Marvel Cinematic Universe  – Отмъстителите (2012). Той също ще напише, продуцира и режисира филма „Батгърл“, който е базиран върху DC Comics.

Потвърдено е, че Джос Уидън ще добави няколко сцени към „Лигата на справедливостта“, които той сам ще напише. Премиерната дата на филма остава непроменена – той излиза по кината на 17 ноември 2017 година.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаЗапочват снимките на продължението на Ант-мен04.08.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование