Том Харди – пътят в киното

11.02.2018

Тази година всички заклети фенове на Марвел чакат с нетърпение през октомври по кината да се завърти лентата Венъм – историята на Еди Брок, който се превръща в злодея Венъм след свързването му с извънземен източник на живот. Венъм е анти-героя, който започва да тероризира Ню Йорк и е опонент на Спайдърмен, за който още няма официално потвърждение дали ще бъде включен като образ във филма, но ако това се случи вероятно ще бъде изигран отново от Том Холанд. Към каста се присъединява и Мишел Уилямс, а филмът е режисиран от Рубейн Флейшър, познат от работата си по „Зомбиленд“ и „Гангстерски отряд“. Снимките започнаха още през есента на миналата година, а един от създателите на комикса Венъм – Тод Макфарлан, споделя: „Том Харди е отличен избор за ролята, а факта, че ще бъде с рейтинг R сгря душата ми.“ Самият Харди, в присъствието на Флейшър и пред хиляди почитатели в директна връзка от снимачната площадка обеща: „Давам ви честната си дума, че ще направя всичко, което мога, за да ви дам най-добрия Венъм.“

Но кой е Том Харди и защо в последните няколко години той се превърна в перла на световното кино?

Едуард Томас Харди е роден на 15 септември 1977 г. в Хамърсмит, Лондон в семейството на Елизабет Ан (Барет), която е актриса и художник и Чипс Харди – писател. Том Харди има английско-ирландско потекло и е израснал в Лондон. Учи в гимназиите „Рийд“ и „Тауър Хаус“, след това продължава в драматургичните училища „Ричмънд“ и „Драма Сентър Лондон“, където среща и Майкъл Фасбендър

Том напуска драматургичното училище след като получава ролята на Джон Янович в сериала на НВО „Братя по оръжие“/2001/, където участва и младият Фасбандър. Следващата роля, която отваря вратите му към Холивуд е на редник Уомбли в „Блек Хоук даун“ (2001), режисиран от Ридли Скот (“Гладиатор“, „Добра година“, „Робин Худ“, „Блейд Рънър 2049“) .

Снимка: https://quixotando.wordpress.com/

Вече забелязан в меката на киното, режисьорът Стюарт Баирд му поверява ролята на претора Шинзон в „Стар Трек: Немезис“(2002), където партнира на Патрик Стюард. Животът на Том обаче тръгва по труден и опасен път, тъй като се пристрастява към алкохола и наркотиците, и дори извършва грабежи. Той признава, че борбата му със зависимостите слага край на 5-годишния му брак със Сара Уорд, от която има син Луис, роден през 2008 г.

Следва поредица от роли в театъра и киното. През 2003 г. Харди е награден с „London Evening Standard Theatre Award“ за впечатляващ дебют за изпълненията си в „Blood“ и „In Arabia We’d All Be Kings“ в театрите „Royal Court Theatre“ и „Hampstead Theatre“, и получава номинация за „In Arabia We’d All Be Kings“. Следват още роли в киното и телвизията, сред които на Робърт Дъдли в продукцията на ВВС „Непорочната кралица“(2006), Бил Сайкс в „Оливър Туист“ (2007), Джон Флеминг в „А за Андромеда“(2006) и други.

Продължава на следващата страница

1|2|3Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Деница ДимитроваПрочутите имена, които (може би) не произнасяш правилно: част 231.07.2019

Още от Под Моста

Деница ДимитроваМежду Холивуд, Бродуей и Уест Енд: театралните роли на филмовите звезди, за които не сте знаелиКино