7 от най-тежките песни на всички времена

22.11.2017
  • “Hurt”Nine Inch Nails

Песента добива популярност с кавъра на Johny Cash, който въпреки че е наистина успешен, не може да измести чистата гола емоция, която оригиналът предава. Загърбвайки ексцентричните си идеи за момент, Трент Резнър показва своята вътрешна уязвимост и създава една от най-добрите песни против дрогата, която е твърде истинска, за да бъде изобщо описвана.

  1. Salvation”Citizen Cope

Една история от улицата, която може да се интерпретира по няколко начина, но най-общо говори за предателството, за жертването на една душа в името на масовата консумация и безчовечната жажда за пари. Съдържа и мотива за емоционалната и ментална издръжливост, която остава на пук на безбройните атаки. Песен за търсенето на спасение в свят, в който жестокостта и насилието ни заливат отвсякъде.

  1. “You and I” – Jeff Buckley

Нещо, което не е точно песен и сякаш никой не знае какво точно е, но каквото и да е притежава една приковаваща сила, която сякаш те хипнотизира и те запраща в някакво далечно космично измерение. Без излишен кич, без специални звукови ефекти, дори без инструментал, Jeff Buckley създава нещо, което звучи като магия.

  1. “Something In The Way” – Nirvana

Една песен за загубения смисъл, за нещо, което стои на пътя ти и не че не знаеш какво е, а просто не те интересува. Всеки тон от песента сякаш е пропит от вцепенението, от притъпените усещания, които са странична реакция от това да чувстваш твърде много. А когато живееш в тъмнината изобщо не е добре да чувстваш твърде много. Песента е там, където започва и завършва всичко, там някъде Под Моста.


Гост-автор: Даяна Маринова

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Музиката на 90-те през погледа на едно дете на 90-те10.09.2016

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино