„Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ – приказка за забравеното детство и изгубения път

28.09.2018

Всички познаваме приключенията на Кристофър Робин и неговите плюшени приятели. „Мечо Пух“ и „Къщичката в къта на Пух“ са любими четива на децата вече почти век, а „Дисни“ прави многократни екранизации по историите за Прасчо, Заека и останалите обитатели на Голямата гора.

Това лято станахме свидетели на още едно попълнение към морето от филми, посветени на „мечето с малко ум“ Пух. Но този път на фокус е Кристофър Робин (Юън Макгрегър,Междузвездни войни“ Епизод 1, 2, 3), който вече не е малкото момче, играещо в родния дом. Сега той е пораснал, има свое собствено семейство и се опитва да се докаже в работата си с цената на всичко. Неговата съпруга Евелин (Хейли Атуел, „Капитан Америка: Първият отмъстител) се старае да му припомня забравената младост, но дори това не успява да събуди съзнанието на Кристофър.

„Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ не е просто филм за деца. Тук детството е вече отдавна забравено, главният герой е погълнат от предизвикателствата на живота, а старите приятели са изоставени някъде в миналото. Като дете всеки обещава, че никога няма да забрави тези, с които е изживял най-безгрижните си години. Съдбата обаче ни води в друга посока.

Често се случва да се променим до толкова, че да не помним как самите ние сме мислили в по-ранна възраст. Забраняваме на нашите собствени деца да правят това, което ние сме обичали най-много. Така и Кристофър е толкова погълнат от ежедневието си, че не забелязва как отнема от най-хубавите години на дъщеря си. Докато един ден в живота му се завръща… добрият стар Мечо Пух.

Обитателите на Голямата гора са изчезнали и Пух има нужда от помощ, за да ги открие. А дали и самият Кристофър Робин няма нужда от малко помощ, за да си припомни отминалите приключения и истинския смисъл на живота? Тигъра, Прасчо, Пух и Йори се обединяват с малката Маделин, за да покажат на баща ѝ, че най-важни са близките и семейството, а щастливият живот не зависи от материалните придобивки.

История, пълна с много мъдрост и любов – това е новият филм на „Дисни“. Старите персонажи на Алън Милн оживяват, за да ни покажат, че все още можем да играем, въпреки че сме пораснали. А най-скъпите ни хора нямат нужда от нищо друго, освен от нас самите. И най-важното – когато загубим пътя, те винаги ще бъдат там, за да ни го покажат.


Автор: Анна-Мария Попова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Илияна Маринкова"Вице" - киното като обвинителен акт29.01.2019

Още от Под Моста

Емилия ИлиеваСмисленото консуматорско изживяване. Любими български брандовеLIFE