Къде кибичат майните (когато са айляк)?

15.07.2013

Античният театър

ancientthrather

Майните не кибичат тук, но пък всяка статия за Пловдив е малко незавършена, ако няма нещичко за античния театър. Място за всякакви сценични изкуства, древният паметник се е превърнал в един от символите на Пловдив. За да влезете в ден без програма, трябва да си купите билетче. Когато бях малко дебело хлапе и за пръв път гледах „Гладиатор”, подскачах доста дълго на сцената на Античния театър.

Паркът зад Братската могила

Леко див и неподдържан парк, който едва скоро започнаха да оправят. По-голям от Градската градина, но за съжаление е малко на майната си. Сборно място на елфи, орки, викинги, гоблини, магьосници, с една дума – ЛАРП-ъри. Ако искате да се вживеете в ролята на някой от горепосочените, да бъдете герой или злодей за един ден или просто да се помлатите със сравнително безобидни бутафорни мечове, мястото е тук. Когато за пръв път отивах на ЛАРП, нямах понятие къде се намира сборния пункт, aka Поляната. Спрях един човек и започнах: „Извинете, сигурно ще ви прозвучи малко странно…”, а той ме прекъсна, посочи с ръка и каза: „Там са.”

Бунарджика

bunarjik04a

Най-емблематичното тепе на Пловдив, мястото се вижда почти от всеки край на града. Целият хълм е парк, осеян с пътеки, водещи към върха, където се намира един от паметниците на Съветската армия – Альоша. Отгоре има прилично площадче, където се събират всякакви хора – за да ядат и пият, на приказка, а някои будали – дори за да гледат залеза. А залезът понякога наистина е хубав.

 

С това завършвам, че се закибичих с тая статия. Хубаво лято, приятни емоции, интересни преживявания и прочие. И по-честичко да сте айляк.

Майна.

п.п
Снимките не са на сайта, а от интернет. Ако някой си ги познае, нека да пише, за да добавим името му или ако иска да ги махнем. Благодарим предварително.

1|2|3Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКапана фест - на есен с песен29.09.2016

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование