Къде кибичат майните (когато са айляк)?

15.07.2013

Лятото е тук, гимназистите завършват, студентите скоро излизаме от сесия (надявам се успешна), отново се появяват късите поли, дългите крака, дълбоките деколтета, плитките панталонки и животът кипи. Дори отдавна да сте завършили, лятото пак си остава сезонът с най-дългите дни, в които можете да отделите час-два след работа за разходка или среща с приятели, за малко релакс и безгрижие. Отпускарското настроение се усеща както в морските курорти, така и в градовете далеч от Черноморието и конкретно в случая – в Пловдив, където също има места за разпускане.

Виж още: Най-яките и култови места във Варна!

Къде кибичат майните, когато са айляк

Централна поща

poshta

Голяма сграда, горните етажи на която отдавна са станали безполезни, както почти всичко, останало от соца. Център на града, намиращ се на централния площад и предпочитано място за срещи – до нея се стига лесно. Големият часовник на фасадата отмерва минутите, с които аверчетата закъсняват, а пейките отпред са подходящи, ако сте се уморили да чакате. Освен това са доста ниски и ви дават страхотна позиция да бройкате споменатите по-горе дълги крака и къси полички, тъй като покрай вас винаги минават хора.

Градската градина

gradina

Непосредствено до Централна поща, този парк е доста по-малък от Борисовата в София, но е страхотно място за разходки или натискане през лятото – почти винаги е сянка, а и винаги има разни по-усамотени пейки. По алеите се мотат колоездачи, метъли, майки с деца, двойки. На обособено кръгло площадче се събират пенсионери гросмайстори – ако сте под 50 обаче, за да играете с тях може да ви искат залог, за да са сигурни, че няма да им изгубите времето. Според един приятел, на първото си събиране всяка пролет се преброяват, за да проверят кой е преживял зимата.

Пеещите фонтани

fontani

В Градската градина се намира и една от основните летни атракции на Пловдив – Пеещите фонтани. С площ почти колкото футболно игрище (или поне така изглежда), големият басейн всяка вечер се озарява от диско светлини, насочени към водните струи, мигащи и сменящи цвета си в ритъма на звучащата от фонтаните музика. В добър ден оттам можете да чуете хард рок, поп балади, качествена българска музика, въобще – лято, страст, романтика и поезия. В кофти ден има и хаус, техно, рап и прочие, които просто не подхождат на цялостната атмосфера. Фонтаните освен това са любимо място за кибичене на всякакви метъли, рокаджии и прочие маргинални типове, които играят хек, разцъкват белот, дрънчат на кухарки или просто пият бира от PVC-то.

Продължава на следващата страница

1|2|3Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Под МостаКапана фест - на есен с песен29.09.2016

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование