Когато стане лично: поглед към най-големите съперничества в рапа

01.10.2018

Lil Kim – Foxy Brown

Това може и да е единственият женски сблъсък, който попада в нашия списък, но за сметка на това е най-дългият beef, продължаващ и до ден днешен.

Lil Kim и Foxy Brown пробиват по едно и също време, като през 1996 дебютните им албуми излизат със седем дни разлика. Първата е протеже на Jay-Z, втората – на Biggie.

Първоначално двете са в нормални, дори приятелски отношения, а първите им албуми ги превръщат в най-разпознаваемите женски имена в индустрията. Зараждат се дори планове за общ проект, но от нищото започват вражда помежду си, причините за което все още остават неясни.

Най-популярната версия за това какво е ги е накарало да се обърнат една срещу друга твърди, че двете са били с една и съща дреха на кориците на първите си LP-та. Е, логична причина да се започне съперничество, което продължава да бъде в сила над 20 години по-късно.

Първоначално враждата им остава извън рапа, но неизбежното се случва и през 1999 Kim нанася първия удар с ‘Play Around’, преди година по-късно да получи отговор с „Bang Bang“.

Положението ескалира до такава степен, че се стига до престрелка. Foxy разбира, че конфликтът им се е развил до опасни висини и предлага примирие, но съперницата ѝ отказва.

Десет години по-късно размяната на думи продължава с „Guess Who’s Back“ на Lil Kim и „Massacre’“ на Brown. Впоследствие тя се пренася в социалните мрежи, където се поддържа и до днес.

Продължава на следващата страница

1|2|3|4|5|6Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате06.08.2020

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика