Когато стане лично: поглед към най-големите съперничества в рапа

01.10.2018

Lil Kim – Foxy Brown

Това може и да е единственият женски сблъсък, който попада в нашия списък, но за сметка на това е най-дългият beef, продължаващ и до ден днешен.

Lil Kim и Foxy Brown пробиват по едно и също време, като през 1996 дебютните им албуми излизат със седем дни разлика. Първата е протеже на Jay-Z, втората – на Biggie.

Първоначално двете са в нормални, дори приятелски отношения, а първите им албуми ги превръщат в най-разпознаваемите женски имена в индустрията. Зараждат се дори планове за общ проект, но от нищото започват вражда помежду си, причините за което все още остават неясни.

Най-популярната версия за това какво е ги е накарало да се обърнат една срещу друга твърди, че двете са били с една и съща дреха на кориците на първите си LP-та. Е, логична причина да се започне съперничество, което продължава да бъде в сила над 20 години по-късно.

Първоначално враждата им остава извън рапа, но неизбежното се случва и през 1999 Kim нанася първия удар с ‘Play Around’, преди година по-късно да получи отговор с „Bang Bang“.

Положението ескалира до такава степен, че се стига до престрелка. Foxy разбира, че конфликтът им се е развил до опасни висини и предлага примирие, но съперницата ѝ отказва.

Десет години по-късно размяната на думи продължава с „Guess Who’s Back“ на Lil Kim и „Massacre’“ на Brown. Впоследствие тя се пренася в социалните мрежи, където се поддържа и до днес.

Продължава на следващата страница

1|2|3|4|5|6Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Момчил РусевDavid Dower Trio: когато джазът срещне българския фолклор25.02.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаПитър Линдберг – красотата идва, когато маските паднатФотография