Събития

„Среща на световете“ в НБУ по случай деня на книгата

19.04.2019

На 23 април от 17:00 в галерия „УниАрт“ към „Нов български уиверситет“ ще се проведе събитие по повод Международния ден на книгата и авторското право. Празничното мероприятие ще бъде на тема „Среща на световете“.

Събитието ще се опита да припомни на всеки един за стойността на книгите, да насърчи и мотивира младите автори. Присъстващите ще имат възможност да се насладят на site specific изложбата на Борис Далчев и Михаела Добрева – „Неочевидното“.

В седмицата преди събитието всеки ще има възможност да се включи в инициативата „Подари свят на непознат“. На различни места в корпусите на НБУ ще бъдат разположени станции, където всеки студент, преподавател и гост на университета ще може да остави книга, която иска да сподели с някой непознат. Книгите ще се раздават на събитието, като предварително ще са опаковани и с ключови думи всеки ще може да си избере една и да си направи среща с непознат за него свят.

Сред участниците в мероприятието ще бъдат Елица Кристианова и Грета Аврамова. Техните блогове „От София с любов“ и „Писмо до Комета“ стартират онлайн присъствието си през 2016, а оттогава насам двете дами развиват любовта си към поезията. С тях ще се говори за творчеството, красотата на стиховете и потребността от себеизразяване. Други специални гости ще бъдат Ирена Иванова и Мартин Колев, като част от Творческа академия „Заешка дупка“. Ирена, по-известна като Рене Карабаш, е създател на стихосбирка и роман, драматург и организатор на академията за писане, която дава практически и теоретични знания и насоки в най-различни направления – от „Поезия“ до „Кино сценарий“. Мартин Колев е по-известен като автор на поредицата „Софийски магьосници“. Двамата ще разкрият повече за световете, които се откриват след скачането в заешката дупка.

Местата са ограничени, входът е свободен, а регистрация може да бъде направена тук. За повече информация следете във фейсбук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия ИлиеваС кои пет литературни заглавия да изпратим февруари21.02.2021

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование