Събития

„Среща на световете“ в НБУ по случай деня на книгата

19.04.2019

На 23 април от 17:00 в галерия „УниАрт“ към „Нов български уиверситет“ ще се проведе събитие по повод Международния ден на книгата и авторското право. Празничното мероприятие ще бъде на тема „Среща на световете“.

Събитието ще се опита да припомни на всеки един за стойността на книгите, да насърчи и мотивира младите автори. Присъстващите ще имат възможност да се насладят на site specific изложбата на Борис Далчев и Михаела Добрева – „Неочевидното“.

В седмицата преди събитието всеки ще има възможност да се включи в инициативата „Подари свят на непознат“. На различни места в корпусите на НБУ ще бъдат разположени станции, където всеки студент, преподавател и гост на университета ще може да остави книга, която иска да сподели с някой непознат. Книгите ще се раздават на събитието, като предварително ще са опаковани и с ключови думи всеки ще може да си избере една и да си направи среща с непознат за него свят.

Сред участниците в мероприятието ще бъдат Елица Кристианова и Грета Аврамова. Техните блогове „От София с любов“ и „Писмо до Комета“ стартират онлайн присъствието си през 2016, а оттогава насам двете дами развиват любовта си към поезията. С тях ще се говори за творчеството, красотата на стиховете и потребността от себеизразяване. Други специални гости ще бъдат Ирена Иванова и Мартин Колев, като част от Творческа академия „Заешка дупка“. Ирена, по-известна като Рене Карабаш, е създател на стихосбирка и роман, драматург и организатор на академията за писане, която дава практически и теоретични знания и насоки в най-различни направления – от „Поезия“ до „Кино сценарий“. Мартин Колев е по-известен като автор на поредицата „Софийски магьосници“. Двамата ще разкрият повече за световете, които се откриват след скачането в заешката дупка.

Местата са ограничени, входът е свободен, а регистрация може да бъде направена тук. За повече информация следете във фейсбук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина Върбанова14.04.2021

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино