Urban Tapes: разговор с Нейчо Петров – Реджи

20.03.2017

Хората във Варна, които искат да слушат соул и джаз, знаят, че трябва да отидат на участие на Нейчо Петров – Реджи. Страхотен глас, който нямаше как да пропуснем и в Urban Tapes. Насладете се на двете му изпълнения и интервюто ни с него.

Как започна да се занимаваш с музика?

Ще отговоря „силно“ (смее се) – откакто се помня пея! Но, да, сериозно – от много малък! Слушане и възпроизвеждане на огромно количество от дете. Като малък свирех и на инструмент – акордеон. Професионално – от над 10-12 години.

Кои са основните групи/музиканти, които са изградили музикалния ти вкус и стил?

Ооо, много, освободете си следващите 6 до 8 часа минимум, разрушително четиво (смее се). Ще спомена някои само: Stevie Wonder, Al Jarreau, Prince, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Louis Prima, Marcus Millet, Queen.

Какво е да правиш музика в България?

Ами приключение си е! Никак не е лесно, особено ако искаш да правиш стойностни неща. Но ако ти е писано, имаш талант (ама наистина) и бачкаш като звяр…може и да се получи!

Кой е най-добрият концерт, на който си бил?

Bobby McFerrin в София! Бездиханно!

Има ли музикант/изпълнител, с когото би искал да работиш?

Не се сещам точно за определен, но има. За моя радост работя с едни от най-добрите тук.

Разкажи за първото си участие?

Сигурно е някъде към първи клас. Пях „I want to break free“ на Queen. Камера снима, аз съм в поза – в едната ръка микрофон, другата е в юмрук горе над главата like Freddie, налЕ! Обаче зверски ме засърбява носа. Да се почеша ли? Нееее – ще развалим позата! Затова започвам да произвеждам нечовешко криви гримаси. Грешки на растежа!

Защо реши да вземеш участие в Urban Tapes?

Виждам смисъл. Младите, интерактивни хора трябва да чуват и виждат това. Току виж се усетят..

Какво ти предстои?

Най-доброто надявам се! Музика и удовлетворение, дай Боже!

В кой град по света мечтаеш да имаш концерт и защо?

САЩ. На много места там. Лондон…абе много желания имам.

Какъв съвет би дал на по-младите (малките) от теб, които се колебаят дали да се захванат с това, което обичат (в лицето на музиката), или с някоя професия, която гарантира по-сигурна реализация?

Ако вярвате и имате наистина какво да кажете, искате да оставите правилна следа, да промените това в обществото, което не ви харесва, тогава не се отказвайте, стиснете зъби и смело напред, защото никак няма да е лесно! Но дерзайте – заслужава си!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновUrban Tapes: разговор с Van Cock05.12.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаSTEM vs. STEAM – моделите на образование в дигиталната средаОбразование