Urban Tapes: разговор с Валери и Полина

27.09.2016

screen-shot-2016-09-27-at-12-27-07-pm

Как започна да се занимаваш с музика?

Полина: Няколко знакови фигури, благодарение на които животът ми придоби музикален смисъл: Валери Ценков, Страцимир Павлов, Studio 21 Music Cafe –  в лицето на Венци Куцаров, Иван Чешмеджиев, Иван Бояджиев. Със срещата ми с тях във времето се зареди верига от събития, която ме отведе до сцената.

Валери: Баща ми свири на пиано, майка ми на цигулка.

Кои са основните групи/музиканти, които са изградили музикалния ти вкус и стил?

Полина: D’Angelo, Erykah Badu, Jill Scott, Maxwell, The Roots, Prince, Outcast, J.Dilla, Stevie Wonder – любов за тези хора. Но вкусът се формира и с времето, а то предлага прекрасни артисти – Kendrick Lamar, Anderson Paak, John Legend, Miguel, Beyonce, The Internet, Akua Naru и много други.

Валери: Manu Chao, Lenny Kravitz, Sting.

Какво е да правиш музика в България?

Полина: Клубната публика в България е жадна за музика. За изпълнения, за нови артисти, за разнообразие и цвят. За мен е огромно удоволствие да творя и да зареждам всички, които идват да ни слушат. Любов е да правиш музика, където и да си!

Валери: Трудно.

Кой е най-добрият концерт, на който сте били?

Полина: Концертът на Белослава, на който присъствах преди няколко години, тук, във Варна. Беше магично. Очаквам с нетърпение да чуя на живо Akua Naru!

Валери: Manu Chao в София.

Има ли музикант/изпълнител, с който бихте искали да работите?

Полина: Има разбира се, ставам досадна с D’Angelo, но го отправям наивно към Вселената (смее се).

urban-tapes-logo

Разкажи за първото си участие?

Полина: Първото ми участие… една декемврийска вечер преди две години, която никога няма да забравя. В Studio 21 с Валери Маринов, първият ми проект – R&B Acoustic Vibes. Отличителна черта на вечерта – огромно вълнение. Много интимност има в първите крачки преди да усетиш крилата си и да полетиш истински с музиката.

Валери: В младежкия дом с пет тотално разностилни кавъра – Мариус Куркински, Portishead, Bjork, Radiohead и Милена Славова.

Защо решихте да вземете участие в Urban Tapes?

Полина: Urban Tapes е платформа, която подкрепя и популяризира музиката на високо ниво, като продуктът, който предлага на слушателя/зрителя, е изпипан в детайл. Адмирации към Самуил Петков и Боян Симеонов за идеята и екипа на Urban Tapes за ентусиазма и професионализма. Успех, момчета, радвам се, че участвах в идеята ви!

Валери: Проектът е супер (за България, а и не само).

Какво ви предстои?

Полина: Отново се вълнувам. Предстои ми да издам първото си EP с авторска музика. Няколко трака, единият, от които ще има и видео. Нещо лично, откровено, посветено и мое. Най-доброто предстои!

Валери: Нямам представа, но се надявам да е интересно!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Момчил РусевKrekhaus – музика, която не принадлежи на жанрови граници30.11.2018

Още от Под Моста

Емилия НайденоваЕфективна домашна среда за онлайн обучение – мисия възможнаОбразование