Ужас без лице, как се роди легендата за Слендърмен?

16.12.2013

Без съмнение работата на Surge е добре изпипана. На следващия ден той добавя и трета снимка, качена през набързо изготвения профил на мним доктор. Слендър светкавично започва да набира популярност и през следващите няколко седмици още редица потребители обогатяват мита със собствени истории, описания и фотографии. Всемогъщата сила на интернет скоро издига образа в култ и спомага за разпространението му сред десетки форуми и любителски сайтове.
Slenderman

 По своята същност Слендърмен е необикновено и уникално създание. Появява се в образа на изключително висок мъж в черен или сив костюм, придружени от черна или червена вратовръзка с бяла риза. Класически английски джетлъмен. Е, като изключим пълната липса на уста, очи, нос, уши или коса. Само едно гладко и бледо като восък лице, застинало във вечна маска на тишина. Макар в нормално състояние да се извисява на приблизително два метра височина, ръстът му може да достигне до плашещите 5-6 метра. Никой не знае какъв точно тип създание е. Най-полупярна на този етап е теорията, че се е родил под формата на тулпа (мисловна форма от тибетския фолклор, на която е вдъхнат живот) и обитава свят, намиращ се в далечно, четвърто измерение, което не можем напълно да възприемем с ограничените си човешки сетива.

Макар на различните места по света легендата да варира, няколко основни неща остават непроменени. При всяка своя поява Слендър демонстрира пасивно-агресивен характер, като е способен да преследва жертвите си с години, изтезавайки ги психически. Никой не знае признаците, по които ги подбира, нито причините за действията му. Веднъж избрал жертвата си, е само въпрос на време, преди да осъществи контакт с нея. В повечето случаи това са малки деца, с които създанието изгражда особена връзка и бързо се сприятелява. Ако обаче става въпрос за възрастен човек, то той непременно е преживял някаква ужасна трагедия в миналото си, като не е изключено тя да е била предварително предизвикана от самия Слендърмен. През следващите месеци и дори години Сленди ще дебне избраника си, докарвайки го на ръба на лудостта, докато един ден не го завлече дълбоко в близката гора. Последвалият край е особено брутален. Жертавта бива нанизана на най-високите клони на дърветата, а органите й биват изваждани един по един, поставяни в кожени или найлонови торбички и впоследствие връщани обратно в тялото. Ако отвличането премине по-… бурно от очакваното, не е изключено създанието да покрие следите си, предизвиквайки пожар в дома, училището или местоработата на клетника.

Продължава на следващата страница

1|2|3|4|5Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Под МостаДарения за бъдещия Музей на пандемията21.04.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино