Ужас без лице, как се роди легендата за Слендърмен?

16.12.2013

The Slender Man

През цялото това време водеща остава мистерията. Пропитата със страх неизвестност, която свива месестите си пръсти около врата на жертвата, докато накрая тя не се задуши в собствените си лудост и паника. Сякаш самата му природа е неподвластна на описание от страна на човешкия разум, твърде слаб и примитивен, за да се пребори с тихия му ужас.И всичко това преди дори да сме стигнали до способностите му. 

Изглежда, на човечеството му е писнало от предвидими, лесни за убиване създания, с които братята Уинчестър да се справят в рамките на един епизод, поради което е решило да дари с живот нещо напълно неуязвимо. Слендърмен е способен да става невидим за избрани хора или напълно да изчезва; променя непрекъснато дължината на тялото и крайниците си, като последните могат да прерастват в пипала, а при нужда допълнителни такива могат да изникнат и от гърба му, позволявайки му да достига изключително труднодостъпни места или чисто и просто да се настани трайно в кошмарите ви. Може да контролира ума на жертвите си, насаждайки им ужасяващи образи или манипулирайки самите им действия. Особено впечатление прави способността Slender Walking, която му позволява да се телепортира на неограничени разстояния, без да оставя след себе си каквито и да е следи.
3456614-0146223347-Slend
Макар да не притежава нужните органи, Сленди може безпогрешно да имитира човешки глас. Някои варианти на легендата му приписват способността да манипулира огъня, макар да не може лично да го възпроизвежда. Оттук и връзката с множеството случай на пожари, които възникват непосредствено след осъществените от създанието отвличания на деца. А като стана въпрос за децата…

Продължава на следващата страница

1|2|3|4|5Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Под МостаДарения за бъдещия Музей на пандемията21.04.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино