Ужас без лице, как се роди легендата за Слендърмен?

16.12.2013

Сигурно ще си помислите, че този материал е странен за нашия сайт. И наистина е. Всъщност, той беше предназначен за нашето списание в плануваната ни ежемесечна рубрика „Градски легенди“. Надяваме се да ви хареса и ако имате интерес ще продължим с други подобни статии. бел.ред.
slenderman1
Мракът няма лице. Няма глас. Само безброй кошмари, родени в блуждаещите ни умове. Затова човечеството от векове се опитва да вкара тази неизвестност в познати рамки. Затова даряваме безплътното с имена и го извайваме във формата на нещо, срещу което да се борим. Затова се раждат градските легенди. Чрез тях мракът придобива плътност, придобива лик и глас и макар да става не по-малко плашещ, то поне вече не ни обсебва с ужаса на неизвестното. Те са и начинът да даваме обяснение на нещата, които не притежават такова. На старнните и необичайни случки от ежедневието ни, които не се побират в традиционните ни възприятия.

Наш материал – „5 страшни истории от различни краища на света“ – четете Тук!

Но какво се случва, когато кошмарът срещу нас е също толкова опасен денем, колкото и нощем? Какво се случва, когато този кошмар е без лице?

Продължава на следващата страница

1|2|3|4|5Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Под МостаДарения за бъдещия Музей на пандемията21.04.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино