6 кътчета уют (или къде да се подслоним от есенния дъжд)

10.10.2017

Октомври е слънцето, което живее в топлите багри на есенните листа. Друг път се стича по прозореца или нежно милва цветните ни чадъри. А най-често е сгряваща чаша мляко с мед и канела, меки чорапи, храбро пазещи топлината в нас и задушевен разговор с любим човек. Ето къде можем да избягаме от хладния полъх на „р“-то в октомври, за да преоткрием уюта на есенния ден.

CO-CO sweet and more

Вкусен оазис, насред оживлението на булевард Гурко №44. Кокетно, малко и приветливо място, в което царува сладостта. Симпатични мини тарталети, шарени френски макарони, примамливи мъфини, в компания от торти с фин вкус. Все пак любителите на соленото не са забравени – зад витрината надзъртат кишове, сандвичи, брускети и гризини.

В случай на премръзнали нозе и при необходимост от по-сериозна грижа за душата, освен на кафе и чай, може да разчитаме на чаша вино. Няма начин CO-CO sweet and more да се подмине, защото отдалеч ни посреща табела с приветстващо закачливо стихче, светлина и усмивки.

 

Вила Росиче

Очарованието на София се спотайва в тихите улички. А някъде там, на Неофит Рилски №26, можем да открием и чара на домашния комфорт. Вила Росиче е приятел на сетивата. Леки нюанси на шик винтидж облик и усещането, че всеки момент ще погледнем в усмихващите се очи на милата баба, сложила плетените покривки – точно за нас.

Сладкарницата предлага изобилие от изкушения – кроасани, кремове и торти със съвършен ефирен вкус, правещи избора ни тежка задача. Спокойствие и тиха музика съпътстват идилията. А една вила не би била вила без градина. За топлите дни остава възможността да се насладим на домашна лимонада, обградени от цветя и зеленина.

 

Фабрика Дъга

На улица Веслец №10 се произвежда цветно настроение, а слънцето грее, напук на дъждовните капки, което е мисията на Фабриката. Ако приемаме кафето не като напитка, а като изкуство – това е мястото. Там Капучино, Мокачино и Еспресо са синоними на ароматна магия и само малка част от предложенията, на които да се спрем. Пъстротата се дължи и на превъзходните сандвичи и салати с комбинации от вкусове, които превръщат храненето в наслада. Разбира се, сладките съблазни и домашните сокове са също неизменна част от фабриката за усмивки, които допълват цветовата гама.6 кътчета уют (или къде да се подслоним от есенния дъжд)

 

Coffee and Bakery

Домашни бисквити с ябълка и топъл шокoлад, мека топлина от разкошни екстравагатни лампи, аромат на току-що приготвени десерти и прекрасно капучино, предлага Coffee and Bakery на ул. 6-ти септември № 1. Известно като „кафенето на философите“ заради това, че е любимо място на студентите по философия, това уютно местенце наистина предразполага към отнесени разговори и приятни моменти с аромат на есен.

Менюто им е здравословно, дизайнът – семпъл, а локацията прави Coffee and Bakery идеално място за скриване от дъжда. При тях всяка сутрин можете да откриете полезни пълнозърнести кифлички, а ако обичате изненадите и нестандартните предложения, то няма да останете разочаровани.

 

Мекица и кафе

Ако ви липсва баба, но все не успявате да ѝ отидете на гости след работа, можете да разчитате на Мекица и кафе.

Топли мекички, ароматно кафе, сладкиши от детството – какво повече му трябва на човек? И то на една от най-оживените и красиви улици в София, и то домашно приготвено. Всички улици водят към Графа и затова не подминавайте ул. Граф Игнатиев №28. За есенния сезон местенцето предлага ново меню, включващо Pumpkin Spice Latte за нуждата от нещо сладко и горещо през дъждовните дни, печена тиква с мед и орехи, морковени мъфини, домашни бонбони, сладкиши и мекици.

В Мекица и Кафе може да бъде открито за всекиго по нещо и докато трамваите отвън потракват, а градът бърза в своя вечен ритъм, можем да отдъхнем и да върнем детето в себе си именно тук.

 

Made in Home

Всичко тук е наопаки – масите са направени от врати, тоновете са меки, а материалите – естествени. Made in Home е истинско удоволствие в сърцето на града. Симпатичното заведение на ул. Ангел Кънчев №30А сгрява душата с домашни гозби, интересни напитки и впечатляващи десерти.

Посетителите наистина се чувстват у дома – всичко е красиво и поднесено с внимание и любов, точно както го приготвяме вкъщи за любимите си хора.

И понеже София крие изненади на всеки ъгъл, те предизвикваме да ни разкажеш за твоето любимо място!

Автори: Емилия Найденова и Емилия Илиева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия ИлиеваДа (съ)преживееш Полша. Един почти гид.06.03.2020

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушатеМузика