6 кътчета уют (или къде да се подслоним от есенния дъжд)

10.10.2017
Varna Buddies 2019 Summer Edition

Октомври е слънцето, което живее в топлите багри на есенните листа. Друг път се стича по прозореца или нежно милва цветните ни чадъри. А най-често е сгряваща чаша мляко с мед и канела, меки чорапи, храбро пазещи топлината в нас и задушевен разговор с любим човек. Ето къде можем да избягаме от хладния полъх на „р“-то в октомври, за да преоткрием уюта на есенния ден.

CO-CO sweet and more

Вкусен оазис, насред оживлението на булевард Гурко №44. Кокетно, малко и приветливо място, в което царува сладостта. Симпатични мини тарталети, шарени френски макарони, примамливи мъфини, в компания от торти с фин вкус. Все пак любителите на соленото не са забравени – зад витрината надзъртат кишове, сандвичи, брускети и гризини.

В случай на премръзнали нозе и при необходимост от по-сериозна грижа за душата, освен на кафе и чай, може да разчитаме на чаша вино. Няма начин CO-CO sweet and more да се подмине, защото отдалеч ни посреща табела с приветстващо закачливо стихче, светлина и усмивки.

 

Вила Росиче

Очарованието на София се спотайва в тихите улички. А някъде там, на Неофит Рилски №26, можем да открием и чара на домашния комфорт. Вила Росиче е приятел на сетивата. Леки нюанси на шик винтидж облик и усещането, че всеки момент ще погледнем в усмихващите се очи на милата баба, сложила плетените покривки – точно за нас.

Сладкарницата предлага изобилие от изкушения – кроасани, кремове и торти със съвършен ефирен вкус, правещи избора ни тежка задача. Спокойствие и тиха музика съпътстват идилията. А една вила не би била вила без градина. За топлите дни остава възможността да се насладим на домашна лимонада, обградени от цветя и зеленина.

 

Фабрика Дъга

На улица Веслец №10 се произвежда цветно настроение, а слънцето грее, напук на дъждовните капки, което е мисията на Фабриката. Ако приемаме кафето не като напитка, а като изкуство – това е мястото. Там Капучино, Мокачино и Еспресо са синоними на ароматна магия и само малка част от предложенията, на които да се спрем. Пъстротата се дължи и на превъзходните сандвичи и салати с комбинации от вкусове, които превръщат храненето в наслада. Разбира се, сладките съблазни и домашните сокове са също неизменна част от фабриката за усмивки, които допълват цветовата гама.6 кътчета уют (или къде да се подслоним от есенния дъжд)

 

Coffee and Bakery

Домашни бисквити с ябълка и топъл шокoлад, мека топлина от разкошни екстравагатни лампи, аромат на току-що приготвени десерти и прекрасно капучино, предлага Coffee and Bakery на ул. 6-ти септември № 1. Известно като „кафенето на философите“ заради това, че е любимо място на студентите по философия, това уютно местенце наистина предразполага към отнесени разговори и приятни моменти с аромат на есен.

Менюто им е здравословно, дизайнът – семпъл, а локацията прави Coffee and Bakery идеално място за скриване от дъжда. При тях всяка сутрин можете да откриете полезни пълнозърнести кифлички, а ако обичате изненадите и нестандартните предложения, то няма да останете разочаровани.

 

Мекица и кафе

Ако ви липсва баба, но все не успявате да ѝ отидете на гости след работа, можете да разчитате на Мекица и кафе.

Топли мекички, ароматно кафе, сладкиши от детството – какво повече му трябва на човек? И то на една от най-оживените и красиви улици в София, и то домашно приготвено. Всички улици водят към Графа и затова не подминавайте ул. Граф Игнатиев №28. За есенния сезон местенцето предлага ново меню, включващо Pumpkin Spice Latte за нуждата от нещо сладко и горещо през дъждовните дни, печена тиква с мед и орехи, морковени мъфини, домашни бонбони, сладкиши и мекици.

В Мекица и Кафе може да бъде открито за всекиго по нещо и докато трамваите отвън потракват, а градът бърза в своя вечен ритъм, можем да отдъхнем и да върнем детето в себе си именно тук.

 

Made in Home

Всичко тук е наопаки – масите са направени от врати, тоновете са меки, а материалите – естествени. Made in Home е истинско удоволствие в сърцето на града. Симпатичното заведение на ул. Ангел Кънчев №30А сгрява душата с домашни гозби, интересни напитки и впечатляващи десерти.

Посетителите наистина се чувстват у дома – всичко е красиво и поднесено с внимание и любов, точно както го приготвяме вкъщи за любимите си хора.

И понеже София крие изненади на всеки ъгъл, те предизвикваме да ни разкажеш за твоето любимо място!

Автори: Емилия Найденова и Емилия Илиева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йоанна АнтоваЯж, пътувай и обичай15.07.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевКакво се случи в българската музика през юли?Музика