Музика

Актьорите, които участваха във видеоклипове, преди да се прочуят

02.09.2019

Хю Лори

Кейт Буш не изневерява на ексцентричния си стил и във видеото към песента “Experiment IV”, който тя режисира. Нищо чудно, че клипът е бил номиниран в категорията Най-добро концептуално музикално видео на наградите „Грами“ през 1988 г. Сюжетът ни среща с тайна военна операция, която трябва да унищожи създание, създадено от звук. Като чудовището в клипа се появява самата изпълнителка, но един от членовете на екипа е много изплашеният Хю Лори, който се превръща и в една от жертвите. А кой тогава да предположи, че години по-късно на света предстои да го гледа отново в бяла престилка като д-р Хаус.

Ева Мендес

Както в един от случаите при Анджелина Джоли, актьорският талант на Ева Мендес е похабен, но в повече от едно видео. Първата ѝ платена изява пред камера е като една от тийнейджърките по бански в клипа към Se A Vida E (That’s The Way Life Is)на Pet Shop Boys от 1996 г. (може да я разпознаете от 2:18 нататък). Като изключим типичните летни кадри, видеото всъщност е замислено като празник на живота, съдейки от по цитата в началото му – стиховете са част от поемата “The Hill” на английския поет Рупърт Брук.

Година по-късно Ева се появява във видеото на Aerosmith за “Hole In My Soul”. Там играе една от изкусителните жени, създадени в лаборатория от млад гений, който е тормозен от съучениците си и няма късмет сред момичетата.

Но най-известното ѝ участие в музикален клип е “Miami” на Уил Смит от 1998 г., където има несправедливо малка роля. Когато певецът шофира из града, се разминава с две жени в кола, а Ева Мендес е тази, която казва „Добре дошъл в Маями“ на испански. По-късно двамата се снимат в „Хитч“, което става повод Уил Смит да се шегува, че клипът на “Miami” е предистория на филма.

През 2004 г. съдбата обаче се реваншира с клипа на “The End Has No End” на The Strokes. Там Ева Мендес има повече и по-смислено екранно време като като съпругата на главния герой в едно от измеренията на живота му, а самото видео прави препратки към “2001: Космическа одисея“ и „Трон“. В клипа вероятно разпознавате и още едно известно лице.

Мила Кунис

В “The End Has No End” на The Strokes тя се появява като едно от момичетата на училищен бал от 80-те, с което героят танцува. Но това не е първото ѝ видео. Когато се снима в “Jaded” на Aerosmith през 2001 г., тя вече има зад себе си дълъг списък със сериали, но е далеч от световната слава.

Мила Кунис всъщност е сред късметлиите, които едва ли ще се оплачат от участието си в музикален клип. Освен че все пак става въпрос за една от най-великите рок групи, приказният сценарий я отвежда сред придворни дами, акробати и декори в стил рококо, за да изиграе момиче, което губи връзката си с действителността и способността да изпитва чувства.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър РахталиевРокендролът, който разтърси света27.06.2020

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика