Образование

Инфлуенсърите, които променят образованието

03.10.2019

Collin Kartchner

Къде: Instagram, Facebook

Колин публикува редовно в Instagram за въздействието на социалните медии върху психичното здраве на децата. Така той започва движение, наречено #savethekids. От 2017 г. Колин стартира популярен пародиен акаунт в Instagram, за да се пошегува със социалните медии и културата на перфекционизъм, която създават.

 Kristen A. Jenson

Къде: Protect Young Minds – Facebook, Instagram, Twitter

Кристен е основател на Protect Young Minds ™ и автор на книги по темата. Набляга на темата за сексуалната експлоатация и заливащите ни в интернет порнографски материали.

Chris McKenna

Къде: Facebook

Крис е основател на Protect Young Eyes. Създава го, за да помага на деца и родители в дигиталната среда и им показва как да използват технологиите разумно и отговорно.

В списъка ни от инфлуенсъри в дигиталното образование заслужават да влязат и:

Ton Vincent – основател на learninghand.com, може да бъде последван и в Twitter;

Brett Haase – основател на PeaPodiCity, отново популярен в Twitter;

Nichole Pinkard и нейната платформа за медийна грамотност Digital Youth Network http://digitalyouthnetwork.org/;

Steven W. Anderson и Web20Classroom: https://www.web20classroom.org/.

По света от години се говори за медийна грамотност, дигитално образование и умение за работа в технологичния свят. Все по-често се срещат отговорни личности, които виждат липсите и недостатъците в обучението на новите поколения. В онлайн пространството младежите, а и родителите им, са заливани от каква ли не информация, понякога полезна, друг път вредна за тях. Добър знак е, че много образователни платформи са достъпни свободно до всяко кътче на планетата. Остава ни само да се възползваме от ресурсите. А за финал ви препоръчваме да прегледате сайтовете на Microsoft Education, HP Education, Think Bilingual и Apple Education, чиито основатели също са сред водещите инфлуенсъри в сферата, а самите сайтове са сред първокласните източници за ограмотяване в дигиталната сфера.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Ивана Хиткова„Технологиите вече са фундамент, а не инструмент в съвременното общество“, Образование 4.006.05.2020

Още от Под Моста

Илияна МаринковаПет приказни филма за истински ШехерезадиКино