Образование

Онлайн курсове ОТ българи ЗА българи

30.08.2019

Ако учиш и/или работиш, ежедневието ти е забързано, а свободното време, с което разполагаш е ограничено – и ВСЕ ПАК имаш желание да придобиеш нови знания, то обучението онлайн може би е това, което търсиш.  Дистанционните курсове спестяват усилия и време, позволявайки ти да разширяваш кръгозора си от знания.

Те могат да бъдат изключително разнообразни по своята тематика и направление, а в самия им край получаваш сертификат, който доказва новопридобитите знания. Звучи повече от страхотно, нали? Добавяме и фактът, че тези курсове, с които ще се запознаеш в следващите редове, са създадени от българи за българи, а цените им са близки или по-евтини от стандартните присъствени. Пълно щастие има!

АУЛА.bg

Предлаганите курсове обхващат програми като Word и Powerpoint, специализиран софтуер като AutoCAD, 3DS Max и Photoshop и програмиране на софтуер като Excel, InDesign и AutoCAD с цел автоматизация чрез скриптови езици.

Учебният център ти предоставя достъп до компютърно обучение не само по всяко време на денонощието, но и от всяка точка на света. Повторението на уроците е неограничено, а форумът може да бъде използван също и от нерегистрирани потребители. Ако не си удовлетворен от крайния резултат, таксата от курса ще ти бъде върната.

Проектът е ръководен от Иван Цукев и Веселин Цукев. Освен основател, Иван е и обучител за работа с AutoCAD и Excel. Екипът от обучители (експертите) притежават над 10-годишен практически опит в програмите.

Що е то “Метод за активно софтуерно учене” на учебен център АУЛА?

Той включва осем ключови елемента, а целта му е обучаващият се да развие своите увереност, умения и креативност. Процесите на „Активното софтуерно учене“ спомагат това да става лесно, без риск и за възможно най-кратко време. Обучаващият остава мотивиран през целия процес на учене, използва механизми за подкрепа при трудности и не на последно място се забавлява, докато учи.

Сред осемте ключови елемента са бърз старт без риск, активно софтуерно учене, ментор за трайно запомняне, мотивиращо игрово обучение, система за мобилно учене, процес за пестене на време, дигитално CV за софтуерни умерния, софтуено учене през целия живот.

Daskal.eu

Образователната онлайн платформа Daskal.eu съчетава класическото училищно/извънучилищно обучение и новите технологии в едно, напук на общоприетите норми за частни уроци. Екип от професионалисти от различни области се обединяват в една обща кауза – достъпът на българските ученици, студенти и възрастни до качествено образовение. Всеки записал се комуникира с най-добрите преподаватели, от всякa част на страната, по всяко време. Единственото условие е да имаш компютър с интернет връзка, камера и микрофон и най-вече желание за придобиване на нови знания.

Във виртуалната класна стая ще се запознаеш със своите учители на живо, а зад тях ще забележиш интерактивна бяла дъска, която ти предоставя всички предимства на частните уроци в дома на учителя или в класна стая.

Освен, че пестиш време и ресурси, този начин на обучение ти дава опцията да изгледаш запис на урока, която при традиционните форми липсва. Имаш възможност да решиш дали искаш да посещаваш индивидуалните уроци или такива  в групи до 4-5 човека.

Преподавателите сами определят сумата на услугите, които предлагат, като ти избираш при кого и кога да се обучаваш.

Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред – образовай народа си! – Китайска поговорка

Kabinata.com

Системата за онлайн курсове разполага с високо квалифицирани преподаватели, база данни, архив от уроци и материали за езиково обучение – текст, картинки, звук, видео, предлагани в систематизиран вид за обучения. Сред предлаганите обучения са такива по английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, нидерландски и български език за чужденци, Уеб програмиране, Счетоводство, Графичен дизайн, Предприемачество, GDPR.

В ,,Кабината‘‘ можеш да посетиш до 40 учебни часове на ден, включително по време на уикенда. На разположение за теб са повече от 100 часа слушане, а в системата има заложени над 1000 теста за самоподготовка. В рамките на един курс имаш правото да посетиш едни и същи часове няколко пъти и дори да вземеш няколко нива наведнъж. И най-хубавото е, че ти определяш сроковете и темпото си на обучение!

Самостоятелните упражнения с мултиймедийни материали в сайта спомагат за постигането на по-добри резултати. Финалният тест EFEТ също се държи онлайн и включва граматически тест и устен изпит с преподаватели native speakers. Издават се сертификати за всички нива.

SoftUni.bg

SoftUni създава няколко свои образователни брандове – SoftwareUniversity, SortUni Kids, SoftUni Digital, SoftUni Svetlina, SoftUni Creative, SoftUni Foundation. Академията SoftUni предлага както обучения на живо, така и такива онлайн.

Иновативният образователен център създава професионалисти в света на програмирането, дигиталния маркетинг и графичния дизайн. Практическите задания са от първостепенна важност за университета и се съчетават редом с цялостното обучение. Уроците се придържат към най-актуалните тенденции в съответните направления.

Университетът работи пряко с утвърдили се компании, а студентите показали отлични резултати, получават препоръки директно към работодатели за стартиране на работа. Екипът се състои от подбрани професионалисти, а самата инициатива води началото си от 2013 година благодарение на създателя й Светлин Наков (основател на Академия ,,Телерик‘‘).

След успешно преминат курс (оценка над Мн. добър 5) курсистите  получават държавно признато „Удостоверение за професионално обучение“, както и такова валидно в ,,Европейския съюз‘‘.

365 Data Science

Сайтът е създаден от българи, но основният език, с който се работи по време на уроците, е английският. Занятията се извършват под формата на анимирани онлайн курсове. Съдържанието е на тема data science – статистика, математика, програмиране, machine learning, deep learning.

Курсовете са в три основни направления – бизнес и финанси, офис продуктивност (Excel и Power Point) и data science (дейността на 365 Data Science). Курсът може да бъде открит и в Udemy ( най-голямата платформа за курсове в света ), където се обучават над 250,000 студенти.

Материалите са разработени по такъв начин, че дори и да нямаш предварителни познания по темите, да проявиш интерес към data science. Програмата ти предлага придобиване на ключови умения, необходими за да станеш експерт в областта. Можеш да продължиш последователно подготовката си с математика и статистика, а в самия край да достигнеш до machine и deep learning.

Голяма част от курсовете можеш да тестваш предварително за пробен период и при интерес да заплатиш продължаването му. При положителни финални резултати, получаваш серфикат.

ПРОЗНАНИЕ

Платформата предлага онлайн уроци с учители на живо във виртуална класна стая. С учениците работят над 30 учители с изключителен педагогически подход,  богата култура и разнообразни интереси.

,,Прознание‘‘ е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение за деца от предучилищна възраст до 12 клас.

Методът за интерактивно онлайн учене на ,,Прознание‘‘ е авторски, без аналог в България, разработен с помощта на преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Постоянното му усъвършенстване се случва благодарение на обратната връзка от деца, родители и учители. Съчетава водещи психологически и педагогически практики, технологични иновации, увлекателно съдържание, илюстративен материал, игри и практически задачи. В него водещо е ученето чрез разбиране и преживяване. Той стимулира развитието на личните качества на всяко дете чрез индивидуален подход и участие в малки виртуални групи.

Автор: Деница Събева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаПътуване до Айфеловата кула с VR22.01.2020

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование